{ "title": "Bacaklarda Yorgunluk", "image": "https://www.yorgunluk.gen.tr/images/Bacaklarda-Yorgunluk-65599.gif", "date": "21.01.2024 04:56:20", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Bacaklarda halsizlik, Bazı durumlarda bacaklarda halsizlik çok ciddi durumlardan dolayı ortaya çıkabilir. Öyle ki bazen beyindeki ya da beyincikte meydana gelen rahatsızlıklarda bacaklarda halsizlik ve uyuşma meydana gelebilmektedir. Bacaklarda halsizlik durumunda asıl dikkat edilmesi gereken bu problemin uzun sürekli mi yoksa kısa süreli mi meydana geldiğidir. Eğer daha önceden herhangi bir kas ya da sinir sistemini etkileyecek bir hastalık geçirilmişse kesinlikle en kısa süre içerisinde tıbbi destek alınabilir.

Bacaklarda halsizlik neden olur?

Şeker hastalığı: İnsanlarda bacaklarda halsizlik sorununa neden olabilecek en büyük nedenlerden biri şeker hastalığıdır. Bu durum şeker hastalığı olan herkeste meydana gelen bir durumdur. Şeker hastalığı sorunu var ve bu şekilde bacaklarınız etkileniyorsa bu durumu mutlaka doktorunuza belirtmelisiniz.

Kas atrofisi: İnsanlarda bacak bölgelerinde yoğun miktarda kas bulunmaktadır. Bacaklarda bulunan bu kaslar sayesinde bacaklar çok daha güçlü olmaktadır. Meydana gelen kas atrofisi ise insanlarda bu kasların ciddi bir derecede erimesine ve bu şekilde bacaklarda yorgunluk oluşumuna neden olmaktadır.

Tiroit bezi sorunları: Tiroit bezleri bilindiği gibi hormonsal dengenin sağlanması için büyük önem taşımaktadır. Tiroit bezlerinde meydana gelen en küçük problemler bile kasların düzenli çalışması için gerekli olan salınımın yapılması için etki göstermektedir.

Vitamin eksikliği: Özellikle çocuklarda meydana gelen vitamin eksikliği bacaklarda halsizlik sorunlarına neden olmaktadır. Eğer çocuklarda bu sorun ortaya çıkıyorsa bol bol vitamin temin edilebilecek besinler tüketilmelidir.

Bel fıtığı ve omurilik hastalıkları: Çok sık karşılaşılan bu durum sinirlerin sıkışmasına neden olarak bacaklara giden gücün de azalmasına neden olabilir. Eğer daha önceden geçirilmiş ya da geçirilmekte olan bir omurilik hastalığı oluşmuşsa kesinlikle doktor kontrolü gerekir.
" } ] }