{ "title": "Bahar Yorgunluğu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.yorgunluk.gen.tr/images/Bahar-Yorgunlugu-Bitkisel-Tedavi-51618.jpg", "date": "19.01.2024 10:34:26", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Bahar yorgunluğu bitkisel tedavi, ilkbahar ve sonbahar aylarında olumsuz hava koşulları sebebiyle meydana gelen bahar yorgunluğu kişide birçok sıkıntıya sebebiyet verir. Bu süreç içerisinde kişide halsizlik, yorgunluk, mutsuzluk, bir şey yapmama isteği, sürekli uyuklama hali gibi depresif durumları ortaya çıkar. Bu noktada vakit kaybetmeden doktora gidilerek gerekli tedavi gerçekleştirilir. Ayrıca kullanılan bazı bitkiler ile bahar yorgunluğunun giderilmesi sağlanır. Bu süreç içerisinde hastada bulunan bazı hastalıklarında bahar yorgunluğunu tetiklediği belirtilmektedir. Özellikle antidepresan ilaç kullanımı bunların başlıca nedenleri içerisinde yer alır. Bahar yorgunluğu içerisinde kişide bulunan şikâyetlerin giderilmesi için Bahar yorgunluğu bitkisel tedavi ile şifa elde edilir.

Baha yorgunluğu bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Melissa, alternatif tıp içerisinde birçok hastalığın giderilmesi için kullanılan melisa çayının bahar yorgunluğuna karşı da inanılmaz faydası vardır. Melisa çayı ile vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanır. Kişide bulunan uyku düzensizliği probleminin giderilmesini sağlar. Sindirim sistemi üzerinde de inanılmaz faydası olan Melisa tüketilmesi ile hazmın kolaylaşması sağlanır. Bağırsak bölümünün sağlıklı şekilde görevini yerine getirmesi desteklenir. Bahar yorgunluğu ile kişide kabızlık, idrar problemleri de ortaya çıktığı için oluşan bu şikâyetlerin giderilmesinde Melisa çayı kullanılması ile tedavi sağlanır. Ayrıca bedenen dinlenme etkisinin yanında zihni de sakinleştirir.

Ihlamur, geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Özellikle Bahar yorgunluğu içerisinde yer alan şiddetli baş ağrısı, hazımsızlık, yorgunluk, halsizlik, yüksek ateş problemlerinin giderilmesinde son derece etkilidir. Ihlamurun günde en az iki bardak tüketilmesi ile kişide bulunan enerji kaybının takviyesi sağlanır. Bu süre zarfında sakinleştirerek dinginlik yaratır. Kişide bulunan asabiyet ve sinirlilik halinin giderilmesine fayda eder. Bahar aylarında sık tüketilmesi ile oluşan şikâyetlerde azalma sağlanır.

Papatya çayı, bitkisel tedavi içerisinde ilk sıralarda yer alır. Papatyanın kullanılarak sindirim sistemi problemleri gibi birçok hastalıkta şifa etkisinden yararlanılır. Papatyanın bir tutamını bir bardak kaynar suya konularak demlenmesinin ardından tüketilmesi sindirimin kolaylığı yaratır. Ayrıca kişide bulunan gaz, şişkinlik gibi problemleri yok eder. Bağırsak ve mide açısından son derece önemlidir. Bahar yorgunluğubitkisel tedavi süreci içerisinde en iyi bitkisel ilaç olarak papatya çayı tavsiye edilir. Çay gibi demlenmesinin sonrasında içilmesi halinde yorgunluğu giderir, zihni kuvvetlendirir ve vücudun enerjisini artırır.

Rezene, bitkisi kullanılması ile vücut içerisinde bulunan olumsuzlukların giderilmesi desteklenir. Bahar yorgunluğu bitkisel tedavisi için rezene çayı kullanılması tavsiye edilir. Kişinin kullanılması ile sıkıntılarının giderilmesine fayda sağlar. Zihinde ve bedende bulunan yorgunluğu yok eder.
" } ] }