{ "title": "Halsizlik ve Yorgunluk", "image": "https://www.yorgunluk.gen.tr/images/Halsizlik-Ve-Yorgunluk-83474.jpg", "date": "20.01.2024 00:31:51", "author": "Melis Kılıç", "article": [ { "article": "
Halsizlik ve yorgunluk, Genellikle fiziksel ve mental olarak ortaya çıkmaktadır. En az 15 gün olmak üzeri halsizlik ve yorgunluk hisseden kişilerin bir hekime başvurması gerekmektedir. Uzun süren halsizlik ve yorgunluğun nedeninin ne olduğunun mutlaka araştırılması gerekmektedir.

Halsizlik ve Yorgunluk Neden Olur?

Uzman doktorların sözlerine dikkat edecek olursak, halsizlik ve yorgunluk hastalığı, günümüz dünyasında tam olarak belirli bir nedeni olmayan bir hastalık durumundadır. Tam bir nedene bağlanamadığından dolayı ise teşhis edilmekte geç kalınmakta ve doktorların dikkatinden kaçmaktadır. Halsizlik ve yorgunluk hastalığının meydana gelmesindeki en büyük neden kişinin düzensiz bir yaşam sürmesidir. Düzensiz ve dengesiz beslenme, alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı, fazla uyuma veya az uyuma, kişinin gücünü aşan işlerde çalışma, hareketsiz monoton bir yaşam, psikiyatrik bozukluklar, bağımlılık yaratıcı maddelerin kullanımı, hormonsal ve otoimmün hastalıklar ile kullanılan bazı ilaçların yan etkileri halsizlik ve yorgunluk hastalığına neden olabilmektedir. Ayrıca aşırı kilo fazlalılığı ile kilo azlığı da halsizlik ve yorgunluğun sebeplerinden sayılabilmektedir. Bunlar dışında halsizlik ve yorgunluk sendromuna şu durumlar yol açabilmektedir:
Kronik Halsizlik ve Yorgunluk Belirtileri Nelerdir?
Halsizlik ve Yorgunluk Hastalığı Görülme Riski Kimlerde Vardır?

Halsizlik ve yorgunluk sendromu günümüzde hayat şartları yüksek, iyi geliri olan ve eğitim seviyesi iyi olan kişileri etkilemektedir. 25-50 yaş aralığındaki kadınların yaklaşık %70'ine etki etmektedir.

Halsizlik ve Yorgunluk Sendromundan Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?
" } ] }