{ "title": "Halsızlık Yorgunluk Uyku Halı", "image": "https://www.yorgunluk.gen.tr/images/Halsizlik-Yorgunluk-Uyku-Hali-96592.jpg", "date": "19.01.2024 21:06:36", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Halsizlik yorgunluk uyku hali, genellikle her insanda yılda bir kez gözlenen şikâyetler içerisinde yer alır. Devam etmesi halinde kronik yorgunluk sendromuna dönüşeceği için vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekir. Kronik yorgunluk kişide aşırı yorgunluk, tekrar eden uyku hali, uykudan yorgun uyanma, uzun süre halsizlik gibi problemler ile kişinin sürekli kendini halsiz hissetmesi sonucu ortaya çıkar. Vücudun enerjisiz olması, hiçbir iş yapmama hissi, sürekli uyuklama isteği gibi belirtilerle ortaya çıkar.

Halsizlik yorgunluk uyku hali tek başına hastalık belirtisi olarak kabul edilmez. Başka hastalıkların belirtisi olarak yaşanıyor olabilir. Bu sebepten dolayı kişinin tekrar eden bu süreçte vakit kaybedilmeden doktora giderek gerekli tetkiklerini yapma oturmasının ardından halsizlik yorgunluk uyku halinin asıl nedeninin saptanması gerekir.

Halsizlik yorgunluk uyku hali belirtileri nelerdir?

Bu süreç içerisinde kişide günlük aktivitelerin yerine getirilmesini engelleyen halsizlik ortaya çıkar. Kişinin ruh halinde çöküntü ile kendini belli eder. Ayrıca kişinin beyinsel aktivitelerini düzenli şekilde yerine getirilmediği için düşünce düzeyi olumsuz yönde etkilenir. Karar verme noktasında sıkıntı yaşanır. Sosyal, eğitim, günlük yaşam konusunda olumsuz belirtiler ile ortaya çıkar. Kişinin konsantrasyon güçlüğü yaşamasına neden olur. Bu süreç içerisinde kişinin hafıza problemi yaşaması ile kendini belli eder. Boğaz ağrısı, grip, üst solunum yolları enfeksiyonu, kabızlık gibi belirtiler ile kendini belli eder.

Halsizlik yorgunluk uyku hali tedavi nasıl yapılır?

Kişinin doktora giderek öyküsünü anlatmasının ardından doktorun yaptıracağı idrar tahlili, tam kan sayımı, kan tahlili ile hastalığın kesin tanısının konulması sağlanır. Bu süreç içerisinde hastada bulunan herhangi bir kanser hastalığının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekir. Grip gibi sebeplerden dolayı meydana gelen bu şikâyetlerde kişinin ilaç tedaviyle tedavisi gerçekleşir. Kronik yorgunluk depresyon süreci içerisinde kişinin günlük hayatında kendini zorlayarak bazı aktiviteleri yapması anlatılır. Bu süreç içerisinde hastanın cep telefonunu gerekli düzeyde kullanılması tavsiye edilir. Günde iki kez balık tüketmesi, egzersiz yapması, sabah uyandıktan sonra yarım saat yürüyüş yapması, vücudun zinde olmasını sağlar. Bu süreç içerisinde sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile vücutta bulunan vitamin seviyesi yükseltilerek enerji üretimi artırılır. Hastanın alkol ve sigaraya gibi alışkanlıklardan uzak durması gerekir. Halsizlik yorgunluk uyku halinde kişinin aşırı stresli olması gözlendiği için kişinin stresini artıracak ortamlardan uzak durması gerekir. Ayrıca kilo problemi bulunuyor ise kilosunu vermesi için diyet uygulaması başlar. Bu süreç içerisinde hastanın yaşamını düzenli hale koyması gerekir. Her gün düzenli olarak kahvaltıyla başlayıp 3 Ana öğün, üç ara öğün ile beslenmesi, günde en az 3 litre su tüketmesi, dik durması ve kendini mutlu eden ortamlarda bulunması tavsiye edilir.
" } ] }