{ "title": "Psikolojik Yorgunluk", "image": "https://www.yorgunluk.gen.tr/images/Psikolojik-Yorgunluk-13964.jpg", "date": "20.01.2024 20:40:55", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "Psikolojik Yorgunluk, Yorgunluk genellikle fiziksel kökenli hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel bir belirtidir. Ancak yorgunluk her zaman fizyolojik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkmamaktadır. Örneğin psikolojik yorgunluk. Psikolojik yorgunluk, kansızlık, anemi, kanser gibi hastalıklara bağlı olmayan bir semptom olarak baş göstermektedir. Psikolojik yorgunluk, psikolojik ve mentalite kökenli bir hastalık olan depresyon hastalığının bir belirtisi olarak görülmektedir çoğu zaman. Depresyon kelimesi köken olarak Latince bir kelime olan depressus'dan gelmektedir ve Türkçe'ye ruhsal çöküntü olarak çevrilmektedir. Depressus kelimesinin manasından da anlayacağımız gibi kişi depresyona girdiği zaman ruhsal olarak bir çöküntü yaşamaktadır.

Depresyon Kökenli Psikolojik Yorgunluk Belirtileri Nelerdir?
Dünya üzerinde yapılan uzun araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiye göre psikolojik yorgunluk rahatsızlığı yetişkinlerde dünya nüfusunun %5'ini etkilemektedir ve bu oran yaklaşık olarak 350 milyon kişiye denktir.

Başlı Başına Hastalık Olarak Görülen Psikolojik Yorgunluk Belirtileri Nelerdir?
Psikolojik Yorgunluk Kimlerde Görülmektedir?

Psikolojik yorgunluk, bazı insanlarda çoğunluğa oranla daha sık görülmektedir. Bu kişiler özellikle şu özelliklere sahip olan kişilerdir:
Psikolojik Yorgunluk Tedavisi Nasıldır?

Psikolojik yorgunluk, fizyolojik bir rahatsızlık olmadığından dolayı kan değerleriyle, vücuttaki hormon dengeleri ile alakalı bir durum değildir. Bu nedenle de bedensel dengeyi sağlamaya çalışmak hiçbir sonuç vermeyecektir. Bedenen ne kadar sağlıklı olursak olalım, mental açıdan sağlıklı olmadığımız sürece intihar düşünceleri beynimizde, psikolojik yorgunluk bedenimizde dolaşmaya devam edecektir. Psikolojik yorgunluktan kurtulmak için genellikle psikolojik destek almak gerekmektedir. Psikolojik destek olarak, psikoterapiler anti-depresanlar en etkili yöntemlerdir.
" } ] }